February 17, 2012

YFU orientation in Louisville

Helloooo! :)
Varotan nyt jo etukäteen että oon tosi tosi väsynyt nyt, oltiin eilen koululla klo 8-23, siitä tulee sitten erillinen postaus myöhemmin että mitä me siellä tehtiin koulun jälkeen :) Mutta pääsin eilen tosi myöhään nukkuu kun piti läksyt tehä ja käydä suihkussa vielä ja sillee... Koittakaa kuitenkin saada selvää tästä postauksesta, saatan selittää kaikkee tosi monimutkasesti tai toistaa asioita tai muuten vaan tehdä tyhmiä virheitä joita en jaksa korjata, mutta koittakaa kestää! :)
Meillä oli viime viikonloppuna YFU valmennus juttu taas, mutta tällä kertaa oltiin Louisvillessa (Kentuckyn suurimmassa kaupungissa, siellä on päälle 700,000 ihmistä jos oikein muistan) ja oltiin yötä hotellissa! Siellä oli NIIIIIN kivaa!! Mun hostäiti heitti mut yhen Nivesin luo lauantai aamuna ja sen hostäiti ajo meijät, Maloun ja yhen Louisan sinne tapaamiseen :) Ajomatka kesti reilun tunnin ja jopa matka sinne oli hauska haha.
Kun päästiin perille meillä alko pieni "valmennus", oikeastaan me vaan juteltiin siellä ja tehtiin joitain activities ja tutustuttiin muihin vaihtareihin. Siellä oli samat ihmiset kun viimeksi mutta vielä enemmän! Se oli kyllä mahtava tunne kun katteli ympäriinsä ja näki ihmisiä maailman jokapuolelta melkein ja kuuli eri aksentteja ja aaah se oli niin siistii! Siellä oli mm. ihmisiä Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Kiinasta, Saksasta, Pohjois- tai Etelä-Koreasta, Thaimaasta, Austraaliasta, Sveitsistä, Venezuelasta, Argentinasta, Braziliasta, Ghanasta ja yms! Ja olihan siellä tää yks suomalainenkin :) heh!
IMG_0055
Meijän piti kaikkien tehä tollaset posterit meijän vaihtovuodesta tähän asti, ja mä tulostin aika paljon kuvia joita pistin tohon, ja tossa on myös muutama mun kirjottama artikkeli joka oli lehdessä :) Ja leffalippuja ja yms pieniä random juttuja! Olin aika ylpee tosta mun omasta, oli varmaan hienoin niistä kaikista! Ainakin yks parhaimmista :) Tossa toi näyttää vielä vähän epäsiistiltä koska en ollu vielä liimannu mitään tohon paperiin haha.
IMG_0079
Malou & minä & meijän USA julistejutut!
IMG_0087
Maurice & Alex
IMG_0094
Malou & Louisa
IMG_0096
Oli ihanaa olla vähän isommassa kaupungissa taas! Käveltiin vähän ympäriinsä sen valmennuksen jälkeen (me saatiin kulkea vapaasti ympäri Louisvillee noin klo 17-21) Maloun, Alexin, Mauricen ja Jurekin kaa, mutta siellä oli super kylmä ja tuulista joten etittiin vaan joku ruokapaikka, syötiin, ja mentiin takaisin hotellille haha. Meille oli kerrottu että hotellilla on poreallas ja oltiin kaikki tosi innoissaan siitä ja pidettiin se poreallas mielessä kun paleltiin kävellessä takaisin hotellille, mutta kun päästiin perille ja vaihdettiin uikkarit päälle käytiin kysymässä että missä se on, ja eihän siellä tietenkään poreallasta ole. Siellä oli vaan pienehkö uima-allas joka oli melkein koko ajan täynnä lapsia. Aha. Oltiin vähän pettyneitä... No mentiin sit hotellin salille hetkeks koko toi meijän kiertely porukka ja mentiin sitten Maloun kaa uimaan sen jälkeen.
IMG_0099
Malou & Jurek
IMG_0108
IMG_0116
Jurek, minä, Malou, Maurice
IMG_0123
IMG_0124
IMG_0128
Mä tossa lueskelen karttaa siellä ruokapaikassa (jonka nimeä en enää ees muista, en ollut koskaan kuullukkaan siitä mutta se oli ainut ruokapaikka joka oli auki tai jossa ei tarvinnut odottaa tuntia) että miten löydetään takaisin hotellille koska eksyttiin vähän...
IMG_0151
IMG_0166
Sen uimisreissun jälkeen oli aika kaikkien vaihtareiden mennä alakertaan ja siellä oli vähän ohjelmaa meille. Esim. toi karaoke jota Alex tossa laulelee, ja Twister jota jotkut pelaa tossa allaolevassa kuvassa :)
IMG_0208
Ton pelin jälkeen mentiin noin 10 ihmisen porukalla takas sinne uima-altaalle ja alettiin siellä pelaa jefuu :) Kuten aiemmin kai sanoin, se oli melkein koko ajan täynnä lapsia. Saatiin vähän valituksia niiden vanhemmilta kun niillä ei ollut enää paljon tilaa leikkiä kun me mentiin sinne riehumaan haha. Mutta ainakin meillä oli hetken tosi hauskaa! Sen jälkeen mentiin parin norjalaisen tytön huoneeseen sillä samalla 10 ihmisen porukalla ja kuunneltiin vaan musiikkia, syötiin karkkia ja sipsiä ja yms ja vaan juteltiin kaikesta, ja se oli tosi kivaa kun pysty jakaa omia kokemuksia Amerikassa ja sillee :) Meijän piti olla omissa huoneissa keskiyöllä, mutta jäätiin Maloun, Nivesin ja Louisan kaa juttelemaan vielä varmaan pariksi tunniksi ennen kun mentiin nukkumaan. Me 4 jaettiin siis hotellihuone :)
IMG_0212
Louisville in the morning!
IMG_0220
IMG_0225
^Hehehe...
IMG_0279
Ja sit alettiin Maloun kanssa ottaa kuvii noiden meijän juttujen kaa...
IMG_0280
IMG_0281
Ja Nives tuli mukaan haha :)
IMG_0282
(Söin just sinistä karkkia ennen tätä kuvaa, ei mun suu yleensä oo ton värinen...)
IMG_0262
Ja tässä kaikki vaihtarit jotka oli siellä "leirillä"! :)
Siellä oli oikeesti niin hauskaa, ja siellä tutustu moneen uuteen mahtavaan ihmiseen. Kaikkien mielestä toi koko juttu olisi voinut olla pitempi, muutaman päivän ainakin. 24 tuntia tuntu liian lyhyeltä! Mutta toi oli yks parhaimmista/hauskoimmista päivistä/viikonlopuista täällä ollessa :)
AINII!! Melkeen unohin yhen jutun tänne kirjottaa! Just ennen kun oltiin lähössä tuolta takaisin kotiin päin, yks saksalainen tyttö jonka kanssa en hirveesti tuolla ehtinyt jutella tuli mun luo ja sanoi mulle tällee: "hey i just wanted to tell you that i think that you're really pretty". Mä olin aika ilonen loppu päivän! Haha ei tollasta tapahdu ihan joka päivä :)

8 comments:

 1. Anonymous18/2/12 11:51

  awww, toi alex! sulin :-D <3

  ReplyDelete
 2. Anonymous19/2/12 22:20

  Sun blogi on ihana! <3 :D Ootan ain iha innol uusii postauksii. Ite oon miettiny tosi paljon vaihtari vuotta ja haluisin älyttömäst lähteä! Vanhemmat ei vaan oo ihan kauheen innossaan siitä, että olisin vuoden poissa kotoota. Oliks sun vanhemmat heti ihan mukana vai jouduitko paljonkin suostuttelemaan? Ootko sä ikävöiny siellä paljon sun kavereita ja perhettä suomessa, ja miten pidät heihin yhteyttä? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiiitooos!! :) olispa mulla enemmän aikaa bloggaa... kannattaa ehdottamasti lähteä! :) mun äiti oli itse nuorempana vaihtarina amerikassa myös, ja vaikka sitä vähän huolestuttikin se että olisin vuoden yksin maailmalla, niin kyllä se halus että mäkin pääsen kokemaan tän amerikkalaisen high school elämän! vähän oon kaikkia ikävöinyt, mutta en liikaa, koska tiiän että oon aivan liian pian taas kotona! tää vuosi menee tosi nopeesti :( juttelen skypessä usein kavereiden ja perheen kanssa! voi puhua ja nähdä heidät ilmaiseksi :)

   Delete
 3. Anonymous21/2/12 17:16

  aa, ihana blogi sulla! :) pakko kysyy mistä maasta toi alex on? niin söpö :-'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiiitoos! :) ruotsista hän on!

   Delete
 4. tosi ilosii kuvii :)!

  ReplyDelete

Make my day, leave a comment :)