August 31, 2011

differences

Helloou! Mulla ei oikeestaan uusia kuvia nyt ole, joten pistin tähän pari kuvaa sieltä kampus reissulta ettei tää ihan tylsä postaus olisi :) Mitään liian eriskummallista ei ole nyt tapahtunut josta voisin tarinoida, joten päätin kirjotella vähän eroista Suomen ja Kentuckyn/USAn välillä joita oon jo huomannu täällä ollessa. Ja oon ollu täällä noin 5 päivää.

KOULU
- Kaikki täällä käyttää koulureppua (paitsi mä).
- Välitunnit kestää aina 4 minuuttia, ja siinä ajassa pitäis ehtiä koulun toiselta puolelta lokeron kautta seuraavalle tunnille. Onneks mun koulu ei oo NIIN iso niin en oo viel toistaseks myöhästynyt.
- Täällä soi siis aina kello kun tunti alkaa/loppuu, ja sillon pitää olla jo valmiina istumassa pöydän ääressä kirjat sun muut auki. Ja taululle kirjotetaan välitunnin ajaksi "Bellringer" eli tehtäv(i)ä jo(t)ka tehdään tunnin alussa kun ihmisiä alkaa tulla luokkaan.
- Lounas koulussa on ainakin mun mielestä todella sekava, tai sit mä en oo varmaan vaa tottunu tähän vielä. No en tietenkään oo, mut se on silti sekava. On niin monta paikkaa mistä voi hakee ruokaa, enkä tiiä mistä saan ottaa! Meillä on jotkut ihme koodit jotka pitää näppäillä johonkin vempaimeen kun on ruokaa hakenut, joka on mun mielestä niin outoa kun on tottunut siihen ilmaseen kouluruokaan Suomessa, jota kaikki syö.
- Tunnit alkaa/loppuu ihan outoihin aikoihin. Esimerkiksi mun yks tunti on klo 10:06-10:58, ja jos oikein laskin niin tunnit kestää noin 52 minuuttia.
- Monet sanoo että koulu täällä on naurettavan helppoa, ei kyllä ole. Mä oon just vaihtamassa helpompaan matikkaan ja espanjaan koska ne on liian vaikeita.
- Jos haluaa poistua kesken tunnin (esim vessakäynti) niin tarvitsee luvan. Meille ainakin jaettiin 4 "hall pass"ia 9:lle viikolle, ja jos emme käytä niitä, yhdestä hall passista saadaan 2 pistettä, eli yhteensä voi saada 8 pistettä jotka korvaa sitten huonosti menneitä kokeita tmv.
- Täällä on sama lukkari joka päivä. Samat tunnit, samassa järjestyksessä, saman pitunen koulupäivä joka päivä ympäri vuoden, joka on mun mielestä aika tylsää.
- Mulla on niin paljon ongelmia mun lokeron avaamisen kanssa. Mä en vaan millään saa sitä auki!! Pari kertaa oon onnistunut saamaan sen itse auki (ja nekin jollain neljännellä tai viidennellä yrityksellä) mutta yleensä joku ohikulkija kysyy tarviinko apua. Oon nolo.
- Täällä tunnit sekottuu sillee, että sophomorei ja seniorei saattaa olla samalla tunnilla.
- Joka koulupäivän alussa kuulutetaan joku ihme juttu jonka aikana pitää seistä ja pitää toista kättä sydämen (?) kohalla. Mä yleensä vaan nousen seisomaan ja ihmettelen että what is going on haha.

MUUTA
- Kotona käytetään kenkiä, joka on mun mielestä niin outoa. Mä kuljen täällä aina paljain jaloin tai sukat jalassa.
- Käytiin yhen tytön pool partyssa viikonloppuna, ja kukaan siel ei käyttänyt bikineitä, kaikilla oli joko kokouimapuku tai sellanen pitkä yläosa ja shortsit. Tai sit ui t-paita päällä.
- Autolla kuljetaan joka paikkaan, ei täällä oo julkista liikennettä. Tai emmä ainkaa mitää bussei oo nähny!
- Kaikki varmaankin tietää että 16-vuotiaat saa ajaa, mut päätin kuitenkin kirjottaa sen tähän. Se on niin siistii ja hauskaa kun pääsee 16-vuotiaan siskon kyydissä kouluun joka aamu whoooo!
- Suihkus ei oo sitä käsisuihkujuttuu, ja vesi ei tuu yhtä tehokkaasti kun Suomessa. Eli seisoskelet siinä alla kun joku ihme kapistus ripottelee vettä sun päälle.
- Monet käyttää leveälahkeisia farkkuja. Ei niitä Suomessa enää nii paljoo näy päivittäin käytössä, mutta täällä harvoilla on kapeat farkut.
- Kyllä varmaan Suomessakin monet käy kirkossa ihan säännöllisesti, mutta todella monet täällä käy kirkossa joka sunnuntai, ja mä en oo viel ainakaan siihen ajatukseenkaan tottunut.
- Kaikenikäiset hengaa kaikenikäisten kanssa. Tai ainakin melkee, mutta viikonloppuna täällä oli kylässä 14-vuotias ja college oppilas ja me kaikki oleskeltiin yhdessä. Ja muutenkin nuoremmat vaikuttaa niin paljon vanhemmilta täällä, ja vanhemmat nuoremmilta haha
- Subwayssa on 3-4 eri JUUSTOA mistä valita!! Ja muutenkin täällä on enemmän valinnanvaraa kaiken suhteen, lankakeristä onnittelukortteihin ja bageleista kaikkeen muuhun!
- Annokset ravintoloissa tai yms on paljon isompia. Pieni juoma on saman kokonen kun Suomessa keskikokoinen tai iso. Suunnilleen.

Kirjottelen varmasti eroista vielä myöhemmin lisää kun niitä vuoden aikana kohtaan, mutta tässä oli kyllä aika reippaasti jo! Nyt checkkaan että läksyt on varmasti kaikki tehty (jep tääkin on eroavaisuus, täällä läksyt on cool hahaha no ei ihan mutta kaikki tehtävät tehdään!) ja menen nukkumaan :) Hyvää yötä 

August 29, 2011

paint war & football

Jodi & Maggie (hostserkku)
Niiku huonolaatusista kuvista (kännykällä otettu) näkeekin olin eilen ekaa kertaa kattomassa amerikkalaista jalkapalloa! En ymmärtänyt pelistä yhtään mitään, eikä näköjään monet muutkaan. Olin niin pihalla kun jotkut yhtäkkiä nous seisomaan ja alko huutamaan jotain... Monet nuoret tulee sinne vaan hengaaman kavereiden kanssa ja tällee :)
Käytiin eilen oikeastaan kahessa jalkapallo pelissä! Eka oman koulun ja sitten meijän koulun kilpailevan koulun pelissä (alin noista kuvista on sieltä). Kun mentiin sinne toiselle koululle niin saatiin aika pelottavia katseita koska oltiin DHS:n väreihin maalattu hahaha. Perjantaina täällä on kuulemma vuoden isoin football peli kun nää 2 kouluu kilpailee, jännäää! Sillon maalataan toisemme uudelleen hahaha. Joku kumminkin ihmettelee miten saatiin ittemme näyttämään tolta, joten kerron nyt nopeesti. Ostettiin ihan peruspaidat ja maalituubei tai sellasii ja puristettiin maalii toistemme päälle. Simple as that. Mutta hauskaa oli!
Tänään aamupäivällä käytiin kirkossa! Kirkossa käynti on täällä ihan erilaista kun Suomessa, täällä se on paljon rennompaa. Ja sen jälkeen mentiin syömään meksikolaista johonkin ravintolaan (jossa nää kuulemma käy tosi usein). Ja illaks mentiin yhen tytön pool party syntymäpäivä juhliin!
Ei mulla nyt muuta, huomenna taas kouluun ja mulla ois vielä 30-40 sivua luettavaa journalismiin, jeejeee. Best idea ever alottaa lukeminen edellisenä iltana kun on ollu koko viikonloppu aikaa...
Tässä vielä 2 kuvaa peliä ennen ja jälkeen:
BEFORE / AFTER
P.S. Toi maali oli maailman vaikein saada hiuksista pois!! Ja niiku näkeeki, mun hiukset oli iha maalin peitossa! Pesin ne 3 kertaa eikä silti kaikki lähteny. Tässä vinkki niille jotka päättää pitää paint warin: WEAR A HAIRNET/SHOWER CAP hahahaha

August 27, 2011

first day at school

Heräsin eilen aamuna ensin 3:30 kun suomalainen puhelinmyyjä soitteli ja sitten kunnolla 6:30 ja valmistauduin lähtemään kouluun! Mua jännitti ihan hirveesti! Olin ihan paniikissa koko aamun enkä pystynyt ees syömään mitään, joten nappasin pari ruisleipää laukkuun ja revin niistä paloja ja napostelin koko koulupäivän ajan niitä salaa tunneilla hahaha :D Lähettiin Jodin kanssa kotoota jo joskus 7:40 aikaan jos oikein muistan koska sillä oli prom committee tapaaminen, ja mä menin mukaan. Ja nyt mäki oon siinä! Sitten koulu alkoi muistaakseni 8:15, ja tässä mun aineet:


Spanish III
Human Genetics
Journalism
Chemistry I
English III
U.S. History
Precalculus


Espanjan tunnilla meni kaikki ihan hyvin, vaikka olinkin aluksi vähän pihalla. Kuten myös Human Geneticsissä. Journalismissä vasta hauskuus alko! Joku alko heti kyselemään multa kaikkea, esim. "what kind of government do you have in Finland?" ja mä olin sillee anteeks mitä i don't know hahah :D Mä en oo hyvä tälläsissä asioissa... Sitten se kyseli vaikka mitä muuta mutta emmä niitä sen tarkemmin muista. Ainiin! Se kysy multa että ostinko tän paidan Suomesta joka mulla oli päällä hahaha :D Ja sit joku muu kysy että onko Suomessa mäkkärii. Sitten mulla oli ruokkis! Olin niin eksyksissä niin joku kävelytti mut ruokalaan ja näytti missä seuraava luokka on. Mulla on sellanen ihme tunnus jolla ostan ruokaa, ja tänään siellä olis ollu pizzaa, mutta mä söin salaattii. Kemiassa olin ihan pihalla, en ymmärtänyt mistään mitään! Englannin tunti oli kunnon hulapaloo, jos noin voi nyt sanoo. Kukaan ei oikeastaan istunut hiljaa paikoillaan, kaikki vaa teki jotain muuta. Ja kun opettaja kerto kuka oon ja mistä tuun, yhtäkkii huomasin että mun ympärille oli kokoontunut hirvee ihmislauma! Kaikki alko vaa kyselee kaikkee Suomesta ja että miten sanotaan sitä ja tätä ja tota suomeks ja yms. Hahaha nää ei siis ollenkaan osaa ääntää suomee! Historiassa oli aika samanlaista sählinkiä että kaikki sähläs jotain muuta. Ja matikassa olin vähän pihalla myös koska noilla muilla oli eilen ollu jonkinmoinen koe, ja ne kävi sen tehtäviä läpi.
Mutta niin, sieltä tuli ja sinne meni eka päivä amerikkalaisessa high schoolissa! Iha ylipäätään kaikki meni ihan jees, vaikka aluks jännittikin aika (tosi) paljon ja olinkin vähän eksyksissä, niin ihan hyvin kaikki lopulta sujui! Koulun jälkeen käytiin paikallisessa pienessä kuppilassa Jodin kanssa, ja tavattiin siellä yks Sam. Pienen kahvittelun ja smoothielun (uus sana jeee!) jälkeen Jodi ja Sam näytti mulle vähän ympäri Danvillee ja näin vähän tätä uutta kotiseutua. Vähän sen jälkeen kun tultiin kotiin tänne tuli näiden naapureita kylään ja syötiin hamppareita (jotka oli tosi hyviä)! Maistatin täällä sitten salmiakkia ja noiden reaktiot oli hauskimpia ikinä! "EEWW WHAT IS THIS, THIS IS HORRIBLE!!" ja sylkäs ulos hahaha. Kai se on sit totta, ei amerikkalaiset salmiakista tykkää, höh. Mutta suklaata ne rakasti!! Ja sen jälkeen Jodi ja Mary-Scott (naapurintyttö) näytti mulle vähän ympäri Centre Collegen kampusta! Asutaan siis ihan kampuksen vieressä, ja mä muistin kerrankin ottaa kameran mukaan jonnekin jeee! Eli nyt tulee vähän kuvia ympäristöstä ja kampukselt :)
Tälläsen kyltin kanssa nää oli mua lentokentällä vastassa! Kun pääsin kotiin niin mulla oli täällä myös muutama ilmapallo oottamassa, mutta nyt ne on vähän löpsähtäny.
Kerroinkin jo että muutama päivä sitten käytiin Jodin kanssa Walmartissa ja jätskillä, joten tässä pari kuvaa sieltä:
Ei Suomessa ihan tollasii jätskei näy... Ja nyt muutama kuva mun asuinympäristöstä:
Mun uus koti, jeeee!
Meijän koira!
Koulukirjoja, wuhuu.
Näillä on ihania tauluja ympäri taloa! Tää on mun vessast, jossa mul on viel muutama ihana taulu mutta pistin nyt vaan yhestä kuvan :)
Ja sitten vielä muutama kuva Centre Collegen kampukselta:
 Jodi & Mary-Scott
Koitan ottaa kameran ens viikolla mukaan vaikka kouluun että näätte vähän missä oleskelen 5 päivää viikosta koko ens vuoden ajan! Ja iha hyvähän se ois ottaa mukaan seuraavan kerran ku seikkailaan ympäri downtown Danvillee! Tänään illalla ois siis ohjelmassa mennä katsomaan jotain koulun amerikkalaista jalkapallo pelii, jota ennen on nähtävästi jonkinlainen paint war, eli maali sota! Sen tarkotuksena on siis "kannustaa" meijän koulua. Väreinä toimii kait sininen ja valkoinen JEEE HYVÄ SUOMI!! Hahaha no ei, sininen on mun koulun väri eli GOOO DHS!!
AI NIIIN !! Eilen noi kerto mulle 2 yllärii jota ne on suunnitellu! Lähetään fall break FLORIDAAN!! JA lokakuuks jos oikein muistan niin noilla on liput Taylor Swiftin konserttiin!!! Mahtava syksy siis edessä, jeeeeeee!

August 26, 2011

helsinki - münchen - washington dc - chicago - lexington - danville

Guess what?! I'M FINALLY IN KENTUCKYYY! Lennot meni hyvin, vaikka olinkin tosi tosi väsynyt kun pääsin perille. Ei ole helppoa lentää valvotun yön jälkeen 27 tuntia putkeen. Ei se kyl tuntunu siltä että olisin matkustanut yli vuorokauden! Yks syy miks lennot tuntu menevän niin nopeesti saatto olla mun mahtava matkaseura. (P.S. varoitan jo etukäteen että tässä postauksessa on paljon tekstiä)
Hmm... mitäs mä voisin tässä kertoa! Oon ollu täällä nyt alle vuorokauden ja niin paljon on jo ehtinyt tapahtua. Päästiin kotiin noin 1 aikaa yöllä, joten sen jälkeen en jaksanut oikeastaan muuta tehdä kun mennä nukkumaan. Sillon oli myös niin pimeetä etten nähnytkää mitään ja aamulla (klo 12 aikaan..) kun heräsin ihmettelin vähän että missä oikein olen haha.
Voisin lennoista kertoo nyt vähän. Saavuin siis Helsinki-Vantaalle vähän (heh) myöhässä mutta en sit loppujen lopuks missannutkaan mitään niin ihmeellistä kun ihan hyvinhän mä perille pääsin! Ensin lennettiin Helsingistä Müncheniin ja istuttiin vierekkäin Tuan, Millan ja Ilarin kanssa. Se lento meni aika nopeesti kun eka tunti vähän riehuttiin Tuan kanssa (sori Ilari) ja toinen tunti meni mukavasti nukkuen. Saksassa tuli sitten odoteltuu reilun tunnin verran istuskellen tekemättä mitään ja sitten lennettiin Washington DC:hen! Lento ei alkanut niin hyvin koska koneessa oli jotain rikki ja se lähti sitten noin tunnin myöhässä. Mut enhän mä mitään huomannut kun nukuin sen ajan heh. Sitten 9 tunnin lennon aikana katoin yhen leffan ja koitin jatkaa nukkumista. Heräilin varmaan sata kertaa kesken unen eli ei sitä oikeastaan nukkumiseks voi kutsuu. DC:n kentällä oli sitten aika kiire, niin kiire etten ees ehtinyt sanoa Tualle heippa kun mut tuupattiin sisään johonkin juttuun joka vei jatkolentolaiset toiselle puolelle kenttää. Kun päästiin turvatarkastuksesta sun muista läpi niin kävelin sit suoraan seuraavalle portille ja pääsin iha muutama minuutti sen jälkeen jo koneeseen sisään. Jutskailin sitten lennolla vieressä istuvan norjalaisen YFU vaihtarin kaa ja kattelin disney channelii niin seki lento meni nopeesti hahah :D Chicagon kentällä chillailin YFU vaihtareiden kaa kunnes oli aika jatkaa matkaa vikalle lennolle! Hahaha pakko viel kertoo muutamasta jännästä jutusta mitä tapahtu Chicagon kentällä. Käytiin yhen vaihtarin kaa mäkissä, ja kun tilasin juustoaterian ne katto mua iha ihmeissään. Sanoin vielä kerran että cheeseburger meal tai jotain vastaavaa, ja ne sano "Sorry we don't have that, we only have a meal with 2 cheeseburgers". Jaaa, tällee jenkeissä! Ja vessanpönttöjen reunoilla on joku ihme muovi juttu?! Pitää heilauttaa kättä pöntön päältä ja se muovi juttu alkaa liikkuu ympäri sitä reunaa ja kun se pysähtyy, tulee huomautus "The seat is now ready to use", aha. Oisinpa saanu siitä kuvan!! Mutta ihmiset ois ehkä vähän ihmetelly jos oisin ruvennu räpsii kuvia vessakopissa... Anyways lopulta tuli sanottua heippa luultavasti vikalle suomalaiselle jonka näkee face-to-face vuoteen ja sit oli vikan lennon aika! Voi apua se kone oli niiiin pieni!! Siinä oli yks käytävä jonka toisella puolella oli 1 paikka ja toisella puolella 2. Ja sillä lennolla oli 1 lentoemäntä! Chicago on muuten tosi kaunis yöllä, kattelin lentokoneen ikkunasta ja koko paikka oli täynnä valoja! Toiki lento meni tosi nopeesti kun mun vieressä istu sellanen mukava kiinalainen mies. Se kyseli multa koko ajan kaikkee enkä ymmärtänyt puoliakaan mitä se kyseli, mutta kysymykset koski suurimmalt osalt Suomee ja mun vaihtovuotta. Ja sit yhes vaihees se otti kännykän esille ja alkoi kyselee mun puhelin numeroa?! Ei, en antanut. Sanoin että ei mulla ole ja pistin oman kännykkäni (jolla pelailin tän aikana) äkkii piiloon. Sit se kysy mun sähköpostii ja sanoin ettei mulla ole sitäkään. Kun laskeuduttiin livahdin äkkii koneesta ulos ennen kun se mies ehti sanoo enää mitään hahaha. Ja siellä Lexingtonin kentällä mun perhe oliki mua vastassa jättimäisen "Welcome Nea" kyltin kanssa! Mun perheessä on kaikki tosi mukavia, iloisia ja puheliaita.
No niin... Nyt tästä päivästä voisin kertoa myös jotain haha. Kun olin heränny kävin äkkii suihkussa ja pistin itteni valmiiks. Sitten käveltiin Jodin (hostsisko) kanssa subiin! Siellä oli niin paljon kaikkea ja olin ihan pulassa kun piti tilata! Täällä saa myös valita minkä JUUSTON haluu leipään hahaha. Sitten pikaisen koti viisiitin jälkeen lähettiin autolla siskon kaa käymään koululla! Tapasin siellä vähän tulevia luokkalaisia ja opettajia, ja Jodi näytti mulle vähän ympäriinsä. Apua tuun olemaan niin eksyksissä huomenna! Sen jälkeen katottiin uusin Pretty Little Liars ja sit lähettiin Walmarttiin ja jätskille! Ja nyt illalla käytiin syömässä pitsaa. Täällä on siis koko ajan jotain tekemistä.
Huomenna mulla on siis eka koulupäivä! Muilla on alkanu koulu jo 2 viikkoa sitten, mutta toivottavasti pääsen kärryille mahdollisimman nopeasti. Ja lauantaina on kuulemma joku jalkapallo peli, cooool! Mutta niin, jos joku on saanut kaiken luettua niin kiitos olet ihana ja niille jotka skippas suoraan tänne loppuun sanon vielä tällee lyhyesti: perhe on ihana, talo on ihana, naapurusto näyttää tosi kivalta (en oo hirveesti vielä tähän ehtinyt tutustuu) ja kaikki menee hyvin! Jännittää vähän se huominen koulupäivä mutta sekin toivottavasti menee ihan hyvin. Heipsan 

August 24, 2011

time to go

Heipparallaa! En voi uskoa että lento lähtee reilun 3:n tunnin päästä. Apua noin puolen tunnin päästä pitäis lähtee jo kentälle päin ja mun matkalaukku on vielki vähä kesken! Meen nyt herättelee mun familyy ja sammutan koneen, ja koitan saada ton laukun valmiiks ÄKKII. Valvottu yö on ehkä paras tapa alottaa 27 tunnin seikkailu! Seuraavaks postailenkin luultavimmin Kentuckyssa! Pitäkää peukkuja että lennot menee hyvin ja pääsen perille turvallisesti, ADIOS!

August 22, 2011

läksärit

Tässä osa asioista joita sain sukulaisilta mukaani muistuttamaan mistä tuun :) Heiluttelen tota Suomen lippua sitten yksikseni kun koti-ikävä iskee!
2 päivää enää Suomessa. 2 PÄIVÄÄ. Emmä vaan tajuu.
Tänään (kello on jo yli 12 eli eilen) mulla oli läksärit ja oli ihanaa nähä kaikkii sukulaisii, kavereit ja perhetuttui vielä ennen vuoden taukoa. Ja huomenna koitan mennä vielä viimeistä kertaa käymään koululla sanomassa kaikille ihanille kamuille vikat heipat. Vaikka kaikki toivottelikin hyvää matkaa ja unohtumatonta vuotta ja hoki "nähdään vuoden päästä!" niin emmä silti pysty käsittämään että oon oikeesti lähdössä ylihuomenna. Oon niin pitkään unelmoinut vaihtoon lähtemisestä ja muistan niin tarkasti kun toivoin että aika menis nopeemmin että pääsisin jo lähtemään. Muistan sen hetken kun eilisen kun pistin vaihtohakemukset menemään ja kun hypin ilosta kun sain YFU:lta kirjeen joka alkoi näin:
"Onneksi olkoon! Sinut on hyväksytty YFU:n vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin lukuvuodeksi 2011-2012."
Ja kun aloin panikoimaan muutama kuukaus sitten että apua mä lähen jo 3 kuukauden päästä. Nyt on enää 2 päivää, eikä oikeastaan tunnu miltään. Oon iha confused!

August 18, 2011

5 päivää, 15 tuntia, 57 minuuttia

...niin lento lähtee! A-P-U-A.
Sain tänään loput lentotiedot, jihuuu! Ja ne menee tällee:


HELSINKI, FINLAND > MUNICH, GERMANY
departure: 06:55
arrival: 08:25
kesto: 2h 30min

VAIHTOAIKA: 3h 5min

MUNICH, GERMANY -> WASHINGTON DULLES, DC
departure: 11:30
arrival: 14:45
kesto: 9h 15min

VAIHTOAIKA: 2h 58min

WASHINGTON DULLES, DC -> CHICAGO, IL
departure: 17:43
arrival: 19:00
kesto: 2h 17min

VAIHTOAIKA: 2h 23min

CHICAGO, IL -> LEXINGTON, KY
departure: 21:23
arrival: 23:41
kesto: 1h 18min

Haha anteeks finglishin käyttö, en jaksanut kirjoittaa tohon "saapumisaika" tai "duration", joten kirjottelin suomee ja enkkuu sekasin... Mutta laskin tohon myös vaihtoajan jonka joudun lentokentillä odottelemaan, eikä toi onneks oo niin paha! Hyvin kerkeen sitten seuraavalle lennolle :)
Laskin myös kauan joudun viettää aikaa lentokoneessa, lentokentillä, ja molemmissa yhteensä. Mun laskujen mukaan lentokoneessa tuun viettämään noin 15h 20 min, ja tuun venailemaan sitten kentillä noin 8h 26min. Ja jos oikein laskin niin koko matkan pituus Helsingistä Kentuckyyn on 23h 46min, eli ihan kivan väsynyt tulen olemaan kun pääsen perille! Ja jos tohon lisää vielä odottamisajan Suomessa ja ajomatkat, niin koko matka kestäis sitten joku 27h, jes.
Pakkauksen kaa en oo vieläkään edistynyt, ja mulla on muutenkin vielä niin paljon tekemistä ennen lähtöö! Kävin eilen muuten VIHDOINKIN ottamassa sen tuberkuloosi/mantoux testin, ja huomenna saan tulokset! Koulussa koitan huomenna käydä vielä viimeistä kertaa sanomassa kavereille heipat ja muutenkin tekemässä nää viimehetken jutut (esim. siihen yhteen arvosana paperiin tarviin vielä allekirjotuksen hahaha).
Psst... Sain eilen tälläsen kivan paketin!!
Woohooo uus järkkäri! Nyt en joudu ihan yksin tylsistyneenä noilla kentillä ja koneissa istumaan, mulla on tällänen kaveri mukana! Voin sitten harjotella tän käyttämistä sen 24 tunnin aikana haha.

August 15, 2011

pakkauskriisi

Apuaaa enää 9 päivää lähtöön! Tyhjensin mun matkalaukun sen harjotuspakkauksen jäljiltä, ja tällä hetkellä toi matkalaukku ammottaa mun huoneen lattialla typötyhjänä. Miten mun on tarkotus pakata mun koko elämä yhteen 23 kiloiseen matkalaukkuun?
Tänään YFU:lta tuli kiva paketti! Sain noi perus lentotiedot ja jonkun tommosen handbookin, jota en oo vielä kyl ehtiny lukea. Tarkemmat jatkolentotiedot tulee tällä viikolla jossain vaiheessa sähköpostitse, ja kirjottelen niistä sitten tänne :)
Mutta oikeesti, mitä mun on tarkotus pakata?! Reilu viikko enää aikaa tehä kaikkee, iiiiks...
Onks kukaa muu vaihtari edistynyt yhtään pakkauksen kanssa?
Help needed!

August 10, 2011

ensimmäinen koulupäivä USA:ssa ja mä oon vielä Suomes

Tasan 2 viikkoa pitäis vielä odottaa, enkä oo varma pystynkö istumaan aloillani siihen asti. Oon niin innoissani! Oon ollut yhteydessä mun hostperheen kanssa ja ne vaikuttaa niin mukavilta. Niin kun otsikossa jo lukeekin, mulla alkais tänään Amerikassa jo koulu, mut mä lähen täältä vasta 2 viikon päästä, höh. Mulle on tehty lukkarikin sinne jo valmiiksi (siitä lisää myöhemmin)! En haluaisi jäädä paitsi kahesta ekasta kouluviikosta mutta eipä voi mitään.
Eilen päätin tehdä harjoitus pakkauksen, ja hypin ilosta kun punnitsin laukun ja se paino muistaakseni vaan joku 18 kiloa. Mutta sit tajusin et olin heittänyt sinne vasta suurimman osan mahdollisista mukaan otettavista vaatteista. Eli kaikki kengät, tietokone, kamera, laturit, tuliaiset (joita ei vielä ole ostettu), kosmetiikat ja muut vuoden aikana tarvittavat asiat vielä puuttu sieltä. Aha, tulipa hyvin pakattua. Ja painorajahan on se 23 kiloa. Jos vaatteet vie jo melkeen koko painon niin mä en tuu ikinä saamaan kaikkea vietyä sinne (tai tuotua takaisin vuoden päästä ostoksineen), en tuu ikinä pääsemään edes lähtöselvityksestä läpi. Mestaripakkaaja ilmottautuu moi.
Huomasin lukijoista että tänne on eksynyt muutama ei-tuttu, ja varmasti jotkut tulee tätä lukemaan ilman käyttäjääkin, joten voisin tässä hieman kertoo ittestäni. Oon 16-vuotias tyttö Espoosta, joka on unelmoinut vaihtoon lähdöstä vaikka kuinka pitkään. Ja nyt se vihdoinkin toteutuu! Oon asunut ulkomailla yli puolet mun elämästä ja matkustelen muutenkin aika paljon, joten englannin käyttö onnistuu kyllä ihan hyvin. Kyllä musta oppii sitten ens vuoden ajan enemmän jos tätä blogii seurailee! Ja mun nimi on siis Nea.
Kirjottelen tänne heti kun saan tietää jotain lennoista, edistyn (oikeesti) pakkaamisen kanssa tai yms. Yks asia joka on nyt kunnolla hoidettu ja josta voisin vähän kertoa on USA:n viisumi. Se hakemus joka tehdään netin kautta kesti ikuisuuden. Mulla meni siinä melkein 3 tuntia, ja niille kysymyksille oli ihan kiva nauraa. Ei, en ole terroristi, enkä pidä amerikkalaista lasta salaa hallussa haha. Mulla oli viisumihaastattelu 22.7. ja se oli tosi helppo juttu. Jännitin sitä aika paljon, ja se olikin sitten yllättävän nopee prosessi. Mentiin muutaman ihmisen porukoissa kerrallaan sinne, ja turvatarkastuksen jälkeen jouduttiin odottamaan omaa vuoroa sellaisessa huoneessa muiden vaihtareiden kanssa. Se odottaminen oli ainut huono juttu tossa, jos sitä ei ois ollut toi koko juttu (nettihakemusta lukuunottamatta) olis kestänyt vaan pari minuuttia! Haastattelua ei varsinaisesti ollut, se oli pikemminkin mukava lyhyt keskustelu. Samalla kun sormenjäljet otettiin, amerikkalainen mies kyseli kuulumisia ja että tiedänkö jo perheen ja osavaltion, ja muut vaihtarit istu siinä parin metrin päässä. Siinä se suurinpiirtein oli. Ja passi tuli postissa kotiin jo muutaman päivän sisällä!
Muuta asiaa mulla ei nyt oikeastaan ole, jos on mitään kysyttävää niin kommentoida ja kysyä saa vapaasti koko ens vuoden ajan :)